Фотографски проект с техники от миналото разкрива звездите на Холивуд в напълно различна светлина

Pinterest LinkedIn +


Съчетавайки по изключителен начин методи от миналото с модерни фотографски техники, нюйоркската фотографка Виктория Уил създава открояващ се на фона на всичко останало проект - портрети на актьори и други знаменитости, които заснема по време на фестивала за независимо кино "Сънданс" през 2015 година.

Забележителните фотографии са запечатани чрез метода феротип, явяващ се наследник на революционния за развитието на това водещо в наши дни визуално изкуство дагеротип. Сходен с амбротипа, той придобива широка популярност през втората половина на XIX век и днес привлича интереса и творческите сили на все повече фотографи. При него снимките се извличат ръчно чрез химикали в рамките на 8 до 15 минути след създаването им.

"Необходимо е да използвам невероятно голямо количество светлина, тъй като повечето дагеротипни и феротипни снимки от миналото, които сте виждали, са направени на дневна светлина, а обектите на тях е трябвало да стоят неподвижни по 6, 8, 15 минути - време, с което аз, по обясними причини, не разполагам", обяснява Уил. Затова тя използва толкова много светлина на своите сеанси, че заснема фотографиите си за части от секундата.

Сподели.