Фондация “Музика за България” празнува глобалния празник на музиката Make Music Day с онлайн събития и стотици музиканти

Pinterest LinkedIn +

Фондация “Музика за България” се присъединява към световната ежегодна инициатива Make Music Day с първото издание на празника на музиката в град София, което ще се проведе в неделя, 21 юни 2020 г. Make Music Day е еднодневно събитие, в което се провеждат безплатни музикални изпълнения на живо, музикални уроци и други музикални събития по целия свят. Музикални празненства като това в София ще се проведат на този ден и в още над 1000 града. Фондация “Музика за България” кани всички, от професионални музиканти до хора, които никога не са свирили на инструмент, да се присъединят към глобалното музикално тържество и Make Music Day Sofia. Събитието ще се проведе изцяло онлайн и ще даде възможност на всеки да участва като сподели свое музикално произведение на живо или на запис, както и да вземе безплатни музикални уроци водени от професионални преподаватели.

“​С Make Music Day Sofia ние спомагаме за развитието на музикалната култура в България и подкрепяме музикантите в трудни за тях времена. Радваме се, че участваме в установяването на нов културен градски празник в столицата и страната!“ - каза Мелина Крумова, председател на Фондация “Музика за България”​.

Музикантите заявили участие в официалната програма на събитието имат възможност да спечелят специални награди осигурени от организатора. Всеки, който сподели онлайн свое изпълнение на живо, ще получи безплатна репетиция. Събралият най-много гледания за деня livestream ще получи запис на сингъл в Urban House Studio. А първите 50 артисти, споделили видео запис на свое изпълнение, ще получат музикален урок в RockSchool.

Доказано е, че музиката засилва социалната свързаност, намалява стреса, понижава кръвното налягане, стимулира паметта и е неразделна част от пълноценния живот. Фондация “Музика за България” насърчава деца, младежи и възрастни да се включат в планираните активности по време на Make Music Day Sofia и да създават музика, да й се наслаждават и да я споделят. Повече информация за събитието: www.makemusicday.bg​.

Провеждането на събитието е финансирано от Програма “Култура” към СтоличнаОбщина.

Относно Фондация “Музика за България”

Фондация “Музика за България” развива музикалното образование и култура в България и предоставя иновативни възможности за развитие за всички, които искат да израснат в сферата на музиката. Сред проектите на фондацията са:

  • RockSchool - най-голямата музикална академия за присъствени и онлайн музикални уроци по китара, барабани, пеене, бас, пиано, цигулка и други инструменти;

  • The Stage - зала за събития, в която се провеждат образователни лекции и работилници, репетиции, музикални рождени дни и концерти;

  • Urban House - професионално звукозаписно студио, което предоставя и стипендии за продукция и запис на талантливи артисти.


Всичко за Make Day Music Day:

Make Day Day е част от международния Fête de la Musique и се провежда ежегодно на 21 юни в повече от 1000 града в 120 държави. Еднодневното събитие е безплатно за всички и празнува музиката във всичките й форми, като насърчава хората да създават споделят музика заедно. Make Music Day се подкрепя от фондация NAMM и се координира от Make Music Alliance. За повече информация, моля посетете www.makemusicday.org.

Сподели.

Относно автора

Издател, SEO експерт, мечтател, бачкатор, голям фен на музиката и животинките. В очакване на доброто...