Flight 666 на Iron Maiden каца и в България

Pinterest LinkedIn +

Огромно количество озвучителна и осветителна техника, музикални инструменти, сценични декори, тонове кабели и всякaкви други джаджи, членовете на Iron Maiden, мениджъри, асистенти, всякакъв антураж от екипа, както и няколко доста симпатични стюардеси - Ed Force One е превърнат от най-обикновен Боинг 757 в летящ хеви метъл цирк.

"Трябват някъде около половин милион долара и можем да направим това с всеки 757", казва фронтменът на Iron Maiden, Брус Дикинсън, който сам пилотира внушителния самолет.

Именно със специално приспособения за тях Боинг 757 в момента Брус Дикинсън превозва цялата банда по време на актуалното световно турне на култовата британска банда, което ще премине и през България - на 21 юни 2011 година като част от фестивала Sonisphere 2011, на който Iron Maiden са хедлайнери.

Квалифициран като пилот в гражданската авиация през 1998 година, Брус Дикинсън използва всеки миг, в който не изпълнява задълженията си на хеви метъл звезда, за да се рее в небето, превозвайки пътници за различни авиокомпании. На път за своята ваканция, например, можете напълно случайно да се озовете в пилотиран от него самолет.След края на турнето това лято, Ed Force One се връща отново в услуга на гражданската авиация в Исландия Експрес, но ще остане гордо изрисуван с емблемите на Iron Maiden докато превозва пътници между Рейкявик и различни дестинации в Европа и САЩ.   

Освен Iron Maiden, на фестивала Sonisphere България 2011, който ще се състои на Националния хиподрум в Банкя, феновете ще видят още Slipknot, Mastodon, Alice Cooper и Apocalyptica.

Билети за Sonisphere България 2011 се разпространяват в мрежата на Еventim на цени:

Терен: 90 лв.
Седящи: между 120 - 150 лв.
Фен зона: 150 лв.
Къмпинг билет: 20 лв. (за палатка, каравана или кемпер - в къмпинга ще има вода и електричество)
Паркинг билет: 10 лв. (3000 паркоместа на охраняем паркинг)

Сподели.