Филип Сиймур Хофман отново се лекува от наркотична зависимост

Pinterest LinkedIn +

Носителят на Оскар Филип Сиймур Хофман отново се бори с медикаментозна и наркотична зависимост след 23 години, в които е бил "чист".

45-годишният американски актьор, отличен с най-престижното отличие в киното за играта си в биографичната лента за Труман Капоти (Capote) от 2006 г., е прекарал 10 дни в рехабилитационна клиника, където е постъпил по собствено желание, и смята, че е готов да се върне към работата си.

По собствените му думи, цитирани от TMZ, решението да потърси помощ е дошло скоро след като се върнал към хероина. Всичко започнало от бавно и постепенно развилия се в зависимост системен прием на предписани лекарства – проблем, с който смятал, че се е справил завинаги още в началото на 90-те.

Актьорът не е бил сам в преодоляването му – през цялото време до него са били приятелите и семейството му, благодарение на които той е осъзнал, че се нуждае от помощ.

През 2013 г. Филип Сиймур Хофман ще може да бъде видян в две кино продукции – горещо очакваното продължение на The Hunger Games и A Most Wanted Man, а първият филм, който му предстои да заснеме след терапията, е драмата God's Pocket на Джон Слатъри, в която ще си партнира с Кристина Хендрикс и Джон Туртуро.

Сподели.