Фестивалът "Франкофоли" се завръща на Гребна база Пловдив

Pinterest LinkedIn +

Огромната сцена на "Франкофоли" в Пловдив ще бъде издигната на Гребна база в Пловдив, а не на стадион "Христо Ботев", както беше предвидено и обявено тази година, съобщиха организаторите на събитието.

Промяната в последния момент се налага поради риск съоръженията, необходими за изграждането на сцената, в съчетание с високите температури, да увредят сериозно тревната настилка на стадиона.

Няколко дни след Франкофоли, на стадиона трябва да се проведе футболен мач, след като наскоро Ботев Пловдив, след дългогодишно чакане, спечели Купата на България и ще участва на Евротурнирите. Не бихме си позволили да поставим в риск следващото спортно събитие, за това заедно с Община на Пловдив и ръководството на стадиона, взехме решение да върнем фестивала тази година отново на Гребната база“, сподели Христина Спасова, директор на "Франкофоли" за България.

През 2023 г. първото първото гостуване на фестивала в града на тепетата се проведе именно на Гребната база, където хиляди музикални фенове пяха и танцуваха със своите любими изпълнители. Тази година в първата вечер на сцената ще излязат Иво Димчев, Нувел Ваг, Ищар, Dj Willy William и Паров Стелар.

На 22 юни, събота, с изключителна атмосфера на сцената ще се качат Alexis Carlier, Делукс, Барбара Прави, Неж и една от най-успешните танцови групи в Обединеното кралство за последното десетилетие - "Рудиментал" /"Rudimental"/.

Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив и фондация "Пловдив 2019".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.