Феновете на Ultima финансираха новата игра на Ричард Гариът - Shroud of the Avatar

Pinterest LinkedIn +

Следващата игра на ветерана в гейм индустрията и създател на една от най-обичаните поредици Ричард Гариът е озаглавена Shroud of the Avatar – Forsaken Virtues и е на път да усвои пълния обем на финансирането си, осъществявано чрез Kickstarter, за по-малко от седмица. Играта се явява духовен наследник на Ultima и е с планирана дата на издаване за PC през октомври 2014 г.

Shroud of the Avatar ще бъде digital-only заглавие, а рилийзът на основната игра, разработвана от базираното в Остин студио на Гариът – Portalarium, ще бъде последван от пускането на DLC допълнения с епизодичен характер.

"Shroud of the Avatar ще включва всички елементи, които за мен са ключови за ултимативното ролево изживяване. Сред тях са изцяло интерактивният виртуален свят, задълбоченият оригинален сюжет, подлагащ на изпитание етичността на играчите, така че техните решения да влияят на развитието на персонажите им, история на културата и пълна поддръжка на алтернативни езици.

Също така ние държим нашите играчите да притежават физически компоненти от играта като текстилни карти, фиктивни упътвания и други дреболии. Това са все неща, които хората са очаквали да намерят в моите предишни работи и които ще намерят място в Shroud of the Avatar", казва Ричард Гариът, известен още като Lord British.

През октомври 2008 г. той осъществи туристическа експедиция до Международната космическа станция, която финансира сам. Сега обаче заложи на феновете на Ultima, като поиска $1 000 000 за разработката на Shroud of the Avatar.

Сподели.