Фенове на татуировките си дадоха среща на 7-ми национален Tattoo fest

Pinterest LinkedIn +

Вчера в столичната зала Христо Ботев се проведе седмото издание на националния "Tattoo fest". По традиция събитието събра много фенове на татуировките и боди-пиърсинга, които се забавляваха в различни конкурси и безплатни демонстрации.

Стартът на шоуто бе даден в 14:30 ч., веднага след което се представиха всички студия за боди-арт.

В залата имаше изградени две големи сцени и двадесетина малки импровизирани студия. Едната голяма платформа беше сцена, на която се изявиха групите Кълн, Sofia Ska Skins и Electric Dragon, а другата беше за марката "На тъмно", които показаха на зрителите изработка на татуировки, пиърсинг и младежка мода.


Седми национален Tattoo fest Снимка: Avtora.com

В другите студия също кипеше усилен труд - на едно място татуировка на риба, на друго - гола богиня, на трето - лястовички: навсякъде имаше желаещи да оставят траен знак върху кожата си без значение от възраст или пол.


Седми национален Tattoo fest Снимка: Avtora.com

В едно от студията работеше една много позната на българския телевизионен зрител личност - Атанас от Survivor BG. Той, като едно истинско рекламно лице на студиото си "Butterfly-tattoo", демонстрираше умения с машинката.

Част от студията бяха празни до късния следобед, защото очахваха в тях да седнат гости от съседна Сърбия. Те обаче закъсняха поради проблеми с транспорта.


Седми национален Tattoo fest Снимка: Avtora.com

Веднага след представянето на студията на сцената се качи фризьорът Тери от "Terra soul Vision", който представи няколко свои модела, а после в рамките на половин час зарадва някои от посетителите с безплатни прически с бръснач. На стола му седнаха предимно мъже. 

В тазгодишното издание на фестивала организаторите бяха подготвили и един нов конкурс - за боди-пиърсинг. Критериите за избора на победител бяха както количеството на дупките, така и качеството им. Основният оценяващ в тази надпревара беше човекът с може би най-много пиърсинг в България - Гената.


Седми национален Tattoo fest Снимка: Avtora.com

Той има по себе си около 64 дупки - факт, който го изключи от конкурса, защото "той би спечелил автоматично", както отбеляза водещият Васко Катинчаров.

В края на вечерта се проведе и основният конкурс за татуировка. Участниците се състезаваха в седем категории- цветна, черно-бяла, направена на място, дамска, реалистична, обемна и стилизирана татуировка.

Сподели.