Фенове на Radiohead издадоха концертно DVD на групата

Pinterest LinkedIn +

Radiohead обявиха публично, че са съгласни непрофесионалният видеозапис, направен по време на благотворителния концерт на британската алтърнатив рок група в началото на 2010 г. в подкрепа на пострадалите от опустошителните земетресения в Хаити, да бъде издаден на DVD, с условието всички приходи от продажбата му да отиват във фонда Haiti Earthquake and Recovery към Oxfam.

Концертът, посетен от 1400 души, спечелили билетите си чрез онлайн наддаване, се състоя в Henry Fonda Theatre в Холивуд и е бил заснет от 14 души от публиката с най-различни камери, включително с iPhone.

Идеята за монтирането на заснетите материали в концертен филм принадлежи на нюйоркски лекар, фен на групата, а самият монтаж - на друг техен фен - инженер от Калифорния, който е вложил девет месеца работа в проекта.

Готовият двучасов филм е бил изпратен на мениджъра на Radiohead и адмириран от него и музикантите, и може да бъде гледан в YouTube, където е публикуван със заглавие Radiohead For Haiti - January 24, 2010 - Complete Show.

Сподели.