Линда Пери (4 Non Blondes) с нова банда, мечтае да продуцира Radiohead (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Бившата вокалистка на нашумялата в началото на 90-те години на миналия век калифорнийска рок група 4 Non Blondes - Линда Пери (Linda Perry), която през последните десет години се наложи като един от най-търсените и успешни автори и продуценти на песни, отново е лидер на банда - новосформираната Deep Dark Robot.

Това е първият собствен музикален проект на Линда Пери от 1995 година насам, когато 4 Non Blondes преустановиха съществуването си, две години след кулминационната точка в кариерата си – появата на хитовия сингъл What's Up?.

Въпреки няколкото й солови албума, днес името на Линда Пери се асоциира най-вече с хит сингли на P!nk, Кристина Агилера, Гуен Стефани, Къртни Лов, Алиша Кийс, Селин Дион, Джеймс Блънт и много други поп и рок артисти.

Самата Линда Пери признава, че първите изяви на Deep Dark Robot, чийто дебютен албум 8 Songs About A Girl тихомълком се появи преди десетина дни, са били посетени от едва трийсетина души, както и че вече е демотивирана да пише парчета за други изпълнители. Пери е автор на музиката и текста и продуцент на всички песни в 8 Songs About A Girl.

45-годишната мултиинструменталистка разкри също, че предпочита да продуцира вместо да композира музика, и повече от всичко би искала да работи с Radiohead.


Сподели.