Фенове на Хари Потър щурмуваха книжарници Хеликон

Pinterest LinkedIn +

В ранните часове на днешния ден книжарница Хеликон събра най-заклетите феновете на Хари Потър. Около 200 почитатели на поредицата за малкия магьосник трябваше да чакат точно до 2 часа след полунощ, за да си купят английското издание на последната седма книга на Джей Кей Роулинг (J.K. Rowling) - "Harry Potter and the Deathly Hallows".

Премиерата на книгата беше синхронизирана с лондонското й представяне, което наложи и среднощния час на българската промоция. Организаторите обаче се бяха постарали да забавляват най-нетърпеливите да се сдобият с четивото като организираха различни игри с въпроси.

Специално поканен на събитието беше актьорът Станислав Яневски който изигра ролята на Виктор Крум в "Хари Потър и огненият бокал". Станислав беше дошъл специално, за да раздаде автографи на феновете. Младият актьор подписа и първите продадени копия от книгата.


Станислав Яневски подписва първото продадено копие от "Harry Potter and the Deathly Hallows". Снимка: Avtora.com

Последните секунди преди влизането в продажба на "Harry Potter and the Deathly Hallows" бяха отброени от чакащите с нетърпение. На премиерата присъстваха и много чужденци, които също искаха да се сдобият с книгата.


Около 200 нетърпеливи фена се сдобиха с последна седма книга за Хари Потър още в нощта на излизането й. Снимка: Avtora.com

Преводът на български на "Harry Potter and the Deathly Hallows" се очаква да излезе през късната есен.

Сподели.