Фенове на Game of Thrones разкриха какъв е финалът на поредицата

Pinterest LinkedIn +

Още преди началото на сериала Game of Thrones (Игра на тронове) авторът на книгите от поредицата A Song of Ice and Fire (Песен за огън и лед) Джордж Р. Р. Мартин сподели със сценаристите какъв е краят на историята.

Изглежда не само Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс са наясно какво ще се случи с всички персонажи и как ще завърши войната между огъня и леда.

На Edinburgh International Literary Festival 2014 Мартин сподели, че е открил фенoве на поредицата, които са разкрили загадката на сюжета.

"Поне един или двама читатели успяха да съберат изключително незабележимите и странни улики, които съм разхвърлял из книгите, за да стигнат до крайния отговор", каза писателят пред публиката в Единбург.

Когато научава това обаче, Джордж Р. Р. Мартин се изправя пред голяма дилема.

"Какво ще правя сега? Да променям ли историята? Мислих по този въпрос много дълго време и накрая реших, че ако я променя, ще бъде истинско бедствие. Затова реших да продължа по план."

Много фенове на Game of Thrones и A Song of Ice and Fire повдигат и въпроса, че действието в сериала скоро ще стигне до там, докъдето е развит сюжетът в литературната поредица.

Мартин в момента пише шестата книга от епоса, озаглавена Winds of Winter, която се очаква да бъде издадена през 2015 г. Същата година ще дебютира и пети сезон на Game of Thrones, който ще се фокусира върху историята от четвърта и пета книга на A Song of Ice and Fire.

Сподели.