"Фейсбук" вече е "Мета"

Pinterest LinkedIn +

Създателят на популярната социална мрежа "Фейсбук" Марк Зукърбърг заяви, че компанията променя името. Той обяви новото й название - "Meta" - в четвъртък, 28 октомври, и показа новото лого на компанията.

Харесвам класическата култура, а думата мета идва от гръцката дума, която означава "след". За мен това символизира факта, че винаги можете да създадете още нещо", обяснява Зукърбърг във видео, споделено в социалната мрежа. Според него новото име акцентира върху идеята за „метавселената“, в която хората ще изоставят екраните и ще се пренесат във виртуална реалност.

В реч, която изнесе на годишната конференция на компанията на 28 октомври, Зукърбърг говори за бъдещите планове на корпорацията си. Той споделя, че фокусът ще бъде върху разработване на добавена и виртуална реалност в рамките на концепцията за „метавселена“. Компанията иска да създаде и развие среда, в която хората ще могат едновременно да общуват с приятели, да работят и да играят. Като пример той посочва как потребител на социална мрежа може да отиде на концерт, който се провежда едновременно в реално и виртуално пространство. Целта е да се премахнат ограниченията на физиката и превключването между виртуалните реалности да бъде толкова лесно, колкото реалното преместване на човек от една стая в друга.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.