Фейсбук гръмна: Кой плати за „Радев, чао!”?

Pinterest LinkedIn +

Протестите у нас продължават с пълна сила.

Революционните възгласи обаче придобиха друга насоченост. Тълпата пее „Радев, чао!”, призовавайки президента да си ходи.

И ако довчера основните искания бяха в посока на това от управленския небосклон да си ходят Борисов и компания, то към днешна дата тълпата призова президента също да си ходи.

Подобни възгласи се чуха днес масово във Велико Търново.

Румен Радев посети старата столицата, за да уважи ритуала по производство на 206 лейтенанти и сержанти от Националния военен университет. Освен него, на церемонията присъства и военният министър Красимир Каракачанов, пише novini.bg.

Те и всички останали присъстващи бяха посрещнати от недоволни граждани, размахващи плакати с искания за оставка на държавния глава. Това се случва за пореден път. Протестиращи приканваха Радев да си ходи и в Бургас, и в Пловдив.

Този път обаче цялата сцена изглеждаше скалъпена, коментират потребителите. И се питат кой даде парите, за да се явяват тези лица в точното време на точното място.

Мнението е всеобщо – платено им е. Но кой е дал парите на този етап не е ясно. В различни групи във Фейсбук тече ожесточен спор кой е автор на провокацията. И колко далече биха стигнали тези, които искат главата на президента.

Днес или никога!, пише потребител, с надеждата Радев да си тръгне още днес. Но не би!

Сподели.