Фънки преди старта на Music Idol 3: "Отново ринах с лопата фрикове"

Pinterest LinkedIn +

Третият сезон на Music Idol ще бъде съпътстван от токшоу на живо, което ще проследява развитието на участниците, стана ясно на пресконференция по повод старта на музикалното реалити.

Тазгодишното издание на Music Idol стартира на 1 март под мотото "Песента на живота", като шоуто ще има по три живи предавания седмично - в понеделник, вторник и сряда.

"Това не е предаване, в което ставаш звезда и след 2-3 месеца никой не знае нищо за теб. Това е предаване, което те превръща в най-горещата музикална звезда в България", каза един от продуцентите и водещ на шоуто Иван Христов, по време на пресконференцията в столичния клуб "Опера".


Обичам да рина фрикове с лопата, обичам и какво ли още не! Снимка: Avtora.com

Сред новостите в Music Idol 3 е присъствието на 10 македонски кандидат-айдъли, като самото реалити ще бъде излъчвано и в Македония.

Предаването ще започне с първоначални 10 епизода, които ще представят избрани моменти от провелите се пет предварителни прослушвания. Програмната схема на Music Idol 3 продължава с театрални кастинги и малки концерти, последвани от същинските концерти в шоуто.


Тази година журито няма председател в памет на
маестро Вили Казасян. Снимка: Avtora.com 


За разлика от предишните сезони на Music Idol, когато до театралните концерти бяха допускани по 160 човека, тази година журито е одобрило едва 123.

"Отново съм ринал с лопата фрикове, така че ако някой си мисли, че е лесно да стигнеш до дъното - не е, оказа се, че има още надолу. Всичко ще бъде по познатия начин - който заслужава, получава моментално ритник в задника, а на талантливите хора съотвено им даваме шанс", коментира членът на журито Димитър Ковачев - Фънки.

Добрин Векилов - Дони, който изпълнява ролята както на музикален продуцент, така и на журиращ разкри, че сред задачите в шоуто ще бъдат изпъления на евъргрийни, попфолк, рок песни. Една от задачите на големите концерти ще бъде определена от зрителите.


Невена Цонева и Теодор Койчинов демонстрират развитието си след Music Idol. Снимка: Avtora.com

Дони уточни, че формацията, която ще партнира на участниците, е група Те с Преслава Пейчева. Беквокалист ще бъде и финалистът в Music Idol 2 - Ясен Зердев.

Както в предишните сезони на шоуто, така и в този, голямата награда за победителя в Music Idol 3, ще бъде договор с Вирджиния рекърдс. Новост е обаче, че по време на финалния концерт избраният победител ще изпълни дебютния си самостоятелен сингъл.

Сподели.