"Faithless" идва в България с ексклузивен DJ Set

Pinterest LinkedIn +

Eдна от музикалните икони на новото време – формацията "Faithless" – пристига в България за ексклузивен DJ Set на 19 май. С парчета като "Insomnia", "God is a DJ", "We Come 1", "Salva Mea" и "Music Matters" и над 15 милиона продадени албума те са отговорни за създаването на едни от най-големите класики в електронната музика в последните десетилетия.

В столичната зала "Универсиада" музикалната сила зад "Faithless" – Sister Bliss – ще представи любимите на българската публика парчета заедно с нови актуални хитове. В последните години тя издаде и редица самостоятелни продукции и два собствени албума, в които работи с музикални икони като Boy George, Dido, Example и Robert Smyth от "The Cure".

Родена като Aяла Дебора Бентовим, Sister Bliss се влюбва в музиката още на 5-годишна възраст, когато се учи да свири на пиано, цигулка, флейта, саксофон и бас. През 1987 г. се появява на английската хаус сцена като една от малкото жени диджеи на Острова. Има изяви в някои от най-реномираните клубове в света и бързо започва да се развива и като продуцент, записвайки и издавайки авторски парчета.

Скоро след това се запознава с Rollo и Maxi Jazz, с които формират "Faithless". Триото бързо създава собствен стил, разпознаван на световно ниво и до днес.

По-късно Sister Bliss започва да издава музика за филми, телевизия и театър. Някои от най-известните ù проекти са саундтракът на сериала "Сексът и градът", както и филмът "The Beach" на носителя на "Оскар" Дани Бойл с участието на Леонардо ди Каприо в главната роля.

Повече информация за събитието има тук

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.