Facebook разработва собствен гласов асистент с изкуствен интелект

Pinterest LinkedIn +

Facebook потвърди, че разработва дигитален гласов асистент, базиран на изкуствен интелект, навлизайки в територията на Алекса на Amazon и Google Assistant, съобщава специализираното издание "Verge".

Новината, разпространена от CNBC и цитирана от БТА, сочи, че ръководителите на Facebook се отказват от плановете си от преди няколко години, когато социалната мрежа започна да разработва асистент с изкуствен интелект за платформата за размяна на съобщения Messenger, наречен просто M.

Този път от Facebook отбелязват, че насочват вниманието си не толкова към съобщения, колкото към платформи, при които комуникацията чрез гласов контрол и евентуално жестове е от първостепенно значение. Говорителят на компанията спомена продукти за добавена реалност и виртуална реалност като Portal, Oculus и бъдещи системи.

Според изданието по проекта се работи от началото на 2018 година, малко преди Facebook да обяви спирането на услугата М под ръководството на Айра Снайдър. Той е генерален мениджър на подразделението Facebook Reality Labs и директор за добавена и виртуална реалност в компанията.

Източник: Pixelmedia.bg

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.