Ето какво още не знаете за младата звезда Дуа Липа

Pinterest LinkedIn +

Дуа Липа превзе музикалния свят през последните няколко месеца, доминирайки с хитовете си различни класации. Но какво още не знаете за 22-годишната лондончанка?

Собственото ù име означава "любов" на албански. Като тийнейджърка е мразела името си. Напуска дома си, когато е на 15 години. Дуа напуска Косово, за да заживее в Лондон, опитвайки се да стартира кариерата си. "Готвенето и чистенето... това беше трудно. Такива неща ме накараха да порасна преждевременно", казва изпълнителката пред "NME".Посещавала е училището на Ейми Уайнхаус. Други успешни артисти, които са получили образованието си в "Sylvia Young Theatre School", са още Рита Ора, Том Флетчър и Джеси Нелсън, част от бандата "Little Mix". Смятала е, че баскетболът ще ù помогне да порасен по-бързо. Като дете е била доста нисичка и е започнала да спортува баскетбол с надеждата да израсне. "Но това, разбира се, не помогна. Просто пораснах", казва Липа.

Талантът ù е наследствен. Баща ù е бил част от албанска рок банда, а тя израства, слушайки неговата музика. Тя гордо заявява, че баща ù е повлиял много в професията. Но гласът ù някога не е бил оценен. Когато е била на 12 години, е имала желание да се присъедини към училищния хор, но неин учител е заявил, че тя не може да пее.
Сподели.