Етно, хип-хоп и арт-рок в новия албум Chemical Brothers

Pinterest LinkedIn +

“Galvanize” се нарича първият сингъл от предстоящия пети албум на Chemical Brothers, “Push The Button”, с който се завръщат на музикалната сцена. Интересното в сингъла е, че в него са използвани етно елементи от Средния Изток. То е създадено съвместно с легендата Q-Tip от A Tribe Called Quest.


Хип-хоп стилът също присъства в албума, тъй като именно той е първата любов на Том Роуландс/ Tom Rowlands и Ед Саймънс/ Ed Simons. Ануар Суперстар/ Anwar Superstar, брат на Мос Деф/ Mos Def, припява в “Left Right”.

Дългогодишният им приятел Тим Бърджис/ Tim Burgess (вокал на манчестърската група The Charlatans), отново работи с тях върху новия проект и дава своя незаменим принос в парчето “The Boxer”.

На другия край на културния спектър в албума е Келе Окерек/ Kele Okereke, който е певец със съвсем нови арт-рок пристрастия. Неговите остри и в същото време омайващи и магнетични вокали в песента “Believe” са показателни за това защо в момента той е един от най-вълнуващите нови изпълнители във Великобритания. Междувременно, “Close Your Eyes” напомня за психаделичната душа на Кемикъл Брадърс. В парчето участват Меркюри Рийв/ Mercury Rev и Уейн Койни/ Wayne Coyne (Flaming Lips).

В този албум за първи път са включени хармонии на групата ала Mamas & The Papas, които допринасят за новия, впечатляващ звук и доброто настроение.

Том и Ед за пореден път доказват, че са ненадминати в областта на “beat” иновациите и звуковите постижения, които те постигат благодарение на вдъхновяващото си сътрудничество и упорита работа.

С 11 години музикална кариера и над 8 милиона продадени албума в цял свят, Кемикъл Брадърс се превърнаха в безспорни лидери на клубната ъндърграунд култура във Великобритания.

Парчетата в предстоящия албум:

"Galvanize"
"The Boxer"
"Believe"
"Hold Tight London"
"Come Inside"
"The Big Jump"
"Left Right"
"Close Your Eyes"
"Shake Bounce Break"
"Marvo Ging"
"Surface To Air"

Инфо: Анимато Мюзик

Сподели.