Ерика Баду шокира с голи сцени в клип на Flaming Lips, влезе в Twitter война с Уейн Койн

Pinterest LinkedIn +

Само ден след като бе разпространен от The Flaming Lips, новият видеоклип на групата към песента The First Time Ever I Saw Your Face с участието на Ерика Баду бе свален от всички социални медии, като предизвика много широк отзвук и най-вече гнева на отличената с Grammy изпълнителка, насочен конкретно срещу фронтмена на групата – Уейн Койн.

"Може би следващият път, когато имаш случай да работиш с артист, който уважава начина ти на мислене и изкуството ти, най-малкото ще му изпратиш някаква версия на видеоклипа, в който участва и той, и който планираш да публикуваш, преди да манипулираш или компрометираш имиджа на този артист, след което да излезеш с някакво жалко извинение за шокиращите кадри в него и смътното му послание, които може и да минат за арт пред някои", гласи уводът в обстоятелственото изявление на Баду, публикувано в Twitlonger.

По-нататък 41-годишната изпълнителка, която редовно публикува по над 20 съобщения в Twitter дневно, определя Койн като "задник", твърди, че е "отвратена" от "жалкото му изпълнение" и се чувства "осквернена и унизена", а за финал му казва: "Ако не ти харесва написаното, можеш да ми целунеш блестящия задник, както и този на Найрок" (сестрата на Ерика, която също участва във видеото.

Всичко това е провокирано от сцените, в които Ерика и Найрок Баду са напълно голи - телата им са покрити единствено с блестящи частици, кръв и нещо, за което се предполага, че трябва да е семенна течност. Баду твърди, че не е виждала видеото преди да бъде публикувано и като цяло е била скептична към концепцията му, но се е доверила на Койн.

Той, от своя страна, публикува следното съобщение в Twitter като отговор на изявлението й: "Целунах го!!!! Благодаря!!!!!! Да!!! Готин задник!!!!."

Десетминутната The First Time Ever I Saw Your Face е част от новия албум на Lips, Heady Fwends, издаден на 21 април, и е кавър версия на едноименната песен на Роберта Флак. В проекта участват още артисти като Kesha, Bon Iver, Ник Кейв, Йоко Оно и Крис Мартин (Coldplay).

Този обаче не е първият случай, в който Баду участва в нудистки сцени за музикален видеоклип. През 2010 г. тя бе арестувана в Далас, след като се разсъблече без предупреждение пред погледите на множество случайни граждани, включително деца, снимайки видеоклипа към парчето Window Seat на площада в града, недалеч от мястото, където е убит президента Кенеди. Тогава тя бе подведена под съдебна отговорност и глобена, но отказа да се извини. Клипът е гледан близо 5.5 млн. в YouTube.
Сподели.