EMI издават нечувани досега песни на Pink Floyd

Pinterest LinkedIn +

От EMI подготвят за издаване серия от нови рилийзи на Pink Floyd, в това число колекционерски бокссет издания, ремастерирани студио записи, както и песни, които не са чувани и издавани никога преди.

В изявлението на компанията в тази връзка се посочва, че програмата по подбор на музиката на Floyd, която предстои да бъде издадена в различни компилации, е стартирала преди повече от година. Междувременно, музикантите от легендарната британска рок група и EMI влязоха в съдебен спор относно това дали лейбълът има правата да раздробява албумите на Pink Floyd и да продава отделни тракове от тях онлайн, приключен в началото на 2011 г. със сключването на нов договор между двете страни за период от пет години.

Pink Floyd подписват с EMI преди повече от 40 години и са една от най-успешните групи в каталога на компанията. Продажбите на албумите й възлизат на повече от 200 млн. копия в световен мащаб, а само от The Dark Side of the Moon, само в САЩ, броят им е 45 млн., което поставя албумът от 1973 г. на трето място във вечната класация на най-купуваните дългосвирещи записи в Северна Америка.

Другите два най-успешни в комерсиално отношение албуми на Pink Floyd са Wish You Were Here и The Wall. В анонса на EMI не се споменава в кой период от кариерата на бандата са записани неиздаваните досега тракове, които предстои да се появят на бял свят тази есен.

Сподели.