Елизабет Олсън влиза в The Avengers: Age of Ultron като Scarlet Witch

Pinterest LinkedIn +

Отдавна е сигурно, че Аарън Тейлър-Джонсън (Aaron Taylor-Johnson) ще се превъплъти в ролята на Пиетро Максимоф (Quicksilver) в The Avengers: Age of Ultron, а изглежда режисьорът Джос Уидън (Joss Whedon) вече е избрал и актриса за ролята на неговата сестра Уанда, по-известна като Scarlet Witch.

След като Сърша Ронан (Saoirse Ronan) отказа предложението на Marvel за участие в предстоящия блокбъстър, студиото и режисьорът на The Avengers (Отмъстителите) са се насочили към Елизабет Олсън (Elizabeth Olsen).

Интересното при двамата герои, които са брат и сестра, е, че са деца на Магнито, изигран от сър Йън Маккелън (Ian McKellen) в първата X-Men (Х-Мен) трилогия, както и в предстоящия X-Men: Days of Future Past.

Поради факта, че правата върху Магнито са собственост на Fox обаче, историята на Джос Уидън не може да включва роднинската връзка на момчето и момичето с него. Това все пак не важи за Брайън Сингър (Bryan Singer), в чийто нов филм за X-Men също ще участва Quicksilver, този път изигран от Еван Питърс (Evan Peters).

Както стана ясно, Отмъстителите в The Avengers: Age of Ultron ще се изправят срещу Ултрон - свръхинтелигентен изкуствен интелект, който в комиксите на Marvel е създаден от Ant-Man.

Световната премиера на sci-fi екшъна е на 1 май 2015 г.

Сподели.