Ели Гулдинг с първи No.1 сингъл в UK Top 40. Вижте подреждането в класациите на Острова

Pinterest LinkedIn +

Десетият официален сингъл на британската поп звезда Ели Гулдинг – лидер в класацията BBC Sound of 2010 и носител на BRIT Critic's Choice от същата година – се оказа крайъгълен камък в нейната кариера, дебютирайки на върха на британската класация UK Top 40.

Burn е пилотен сингъл от новоиздадената разширена версия на нейния втори студиен албум Halcyon и първото парче на 26-годишната изпълнителка, което успява да покори официалната класация в родината й.

Събитието става факт три години след появата на дебютния албум на Гулдинг – Lights, който дебютира под No.1 в UK Albums Chart и има платинен сертификат от Official Chart Company.

Въпреки че се превърна в един от най-големите хитове на лято 2013, колаборацията на Ели с Calvin Harris - I Need Your Love – така и не успя да покори UK Singles Chart, а и парчето произлиза от неговия суперуспешен албум 18 Months, вписан в Книгата с рекордите на Гинес (за най-много No.10 сингли от един албум), а не от Halcyon.
В топ 10 на актуалната класация дебютират още три новоиздадени парчета, най-високо поставеното от които е Applause – пилотният сингъл от предстоящия трети албум на Lady Gaga ARTPOP (под No.5).

В новото издание на чарта за албуми също има едно премиерно заглавие – поставеният на четвърто място трети студиен албум на британската инди рок банда White Lies - Big TV, който се радва предимно на положителни рецензии от страна на критиката (64/100 MetaScore).

Лидер в UK Albums Chart и през тази седмица е дебютният студиен запис на оперното дуо от Уелс Richard & Adam, нашумяло след участието си в шоуто Britain's Got Talent - The Impossible Dream.


Сподели.