Elevation 2011 ден първи - без Jamiroquai, но със Stereo MC's, Morcheeba, Hurts и Parov Stelar

Pinterest LinkedIn +

Първият ден на дебютното издание на музикалния фестивал Loop Elevation 2011 събра на поляната в околностите на Разлог около 7 хил. души.

Програмата не започна в предварително обявения от организаторите обеден час, а с близо тричасово закъснение, което определено поизнерви феновете. Буквално в последния момент пък бе обявено, че хедлайнерите Jamiroquai няма да участват във фестивала поради тежка контузия на крака на техния ексцентричен фронтмен Джей Кей. За меломаните, дошли специално да видят британската джаз фънк група, новината предизвика истинско разочарование, но както се казва "шоуто трябва да продължи", а то наистина се получи!

Още в сутрешните часове на 24 юни автобуси и коли започнаха да стоварват феновете до входа на фестивалната поляна в Разлог. Организацията на място се оказа леко хаотична, образуваха се доста големи опашки при влизането, както и пред павильоните за закупуване на ваучери за храни и напитки.

Във фестивалната зона са издигнати три сцени: Dance сцена с електронна музика, Monster сцена с най-добрите БГ хип-хоп диджеи и разбира се, Главната сцена.

Първи подгряха бандите от българска страна - Monyx, Jeremy, Tri O Five и Остава, както и гърците от Cyanna, като всички свириха на полупразен терен. Около 18 часа на сцената се качиха музикантите от Stereo MC's и едва тогава култовият фронтмен Роб Бърч (Rob Birch) успя да даде истински енергизиращ старт на вечерта.

Зареждащи, с изключително колоритни бек вокалистки, британската фънки-електро-хип-хоп формация приповдигна настроението, понапълни поляната и свърза публиката с духа на феста.

Малко по-късно магнетичната черна перла Скай (Skye Edwards) заедно с бандата си Morcheeba разбунтува тълпата, призовавайки да се премахнат бариерите между фен зоната и останалата част от публиката. С миловидна изящност и червена рокля на каре Скай показа разкрепостеност (средни пръсти, разголване на бедра), характер и разбира се, певческa одухотвореност. С парчета от най-новия им албум Blood like Lemonade
Morcheeba понесоха публиката в нереален свят, приказен и леко загадъчен.

Музикантите от манчестърската банда Hurts се качиха трети на сцената - гласът на Тео Хъчкрофт подлуди публиката, а по време на сета си, изпълнителите на Wonderful Life, Stay, Better Than Love показаха класа и подариха бели рози, уловени от пощурелите си тийн фенки.

Последното име в line-up-a на първата вечер на Elevation 2011 бяха създателят на електро суинга - Parov Stelar, и бендът му, които сценично изпипани до съвършенство, ангажираха вниманието на феновете, въпреки че започнаха с лек срив откъм малко по-продължителен саунд чек. Музикантите сътвориха атрактивно и динамично шоу, изпълнено с неповторим усет за звукова естетика с неконвенционална музикален подход.

За най-неуморните фестивалът продължи на Dance сцена, където се качиха звездите на световната електронна сцена Satoshi Tomiie и Darren Emerson.


Сподели.