Ексклузивно: първи кадри от най-скъпия филм в света - "Хобитът" на Питър Джаксън

Pinterest LinkedIn +

Entertainment Weekly публикува първи два кадъра от считаната за най-скъпа продукция (500 млн.) в света на киното - "Хобитът" (The Hobbit) на Питър Джаксън. На едната от тях е показан актьорът Мартин Фрийман (Martin Freeman), който изпълнява ролята на хобита Билбо Бегинс, а на другата - Сър Йън Маккелън (Ian McKellen) като Гандалф.

Отделно от това новозеландецът разкри, че снимките ще продължат точно 254 дни или казано другояче, с 184 дни по-малко, отколкото бяха нужни за реализацията на трилогията "Властелинът на пръстените" (Lord of the Rings).

Екипът започна работа в края на март тази година в Нова Зеландия, като освен горепосочените, в лентата участват и имена като Кейт Бланшет (Cate Blanchett), Стивън Фрай, Анди Съркис, Илайджа Ууд (Elijah Wood), Йън Холм и Орландо Блум (Orlando Bloom).

Сър Йън Маккелън в "Хобитът"

Съвсем скоро се очаква да пристигне и най-новото попълнение в каста - красавицата от популярния сериал "Изгубени" (Lost) Еванджелин Лили (Evangeline Lilly), която ще изиграе второстепенна роля на елф.

Самата продукция ще бъде разделена на два отделни филма, по подобие на финала на поредиците за Хари Потър и "Здрач", като първата се чака на екран на 14 декември 2012 година под името An Unexpected Journey, а втората - There and Back Again на 13-ти същия месец, но през 2013 г. 

Сподели.