Шерлок Холмс "влиза в кожата" на огнедишащ говорещ дракон в The Hobbit

Pinterest LinkedIn +

През май сър Иън Маккелън (Ian McKellen) разкри, че снимките на най-скъпата филмова продукция в историята - екранизацията на романа "Билбо Бегинс или дотам и обратно" на Дж. Р. Р. Толкинг - временно са преустановени, и докато Питър Джаксън (Peter Jackson) монтира първите готови кадри, изпълнителят на главната роля, Мартин Фрийман (Martin Freeman), ще заснеме епизодите от предстоящия втори сезон на минисериала Sherlock.

Последната новина от щаба на продукцията, ситуирана в Нова Зеландия, отново е свързана с ТВ поредицата на BBC, но този път се отнася до изпълнителя на главната роля - Бенедикт Къмбърбач (Benedict Cumberbatch).

34-годишният британски актьор, който до края на 2011 година ще може да бъде видян в две горещо очаквани широкоекранни ленти - Tinker, Tailor, Soldier, Spy по едноименния роман на Джон льо Каре и War Horse на Стивън Спилбърг, ще влезе едновременно в две роли от The Hobbit – на Некромансър и дракона Смог – най-могъщият представител от своя вид в края на Третата епоха, надарен с висш интелект и способността да говори на общоприетия език на всички жители на Средната земя.

Къмбърбач не само ще озвучи репликите на Смог, но и ще се "въплъти" в образа му по начина, по който Анди Съркис – в този на Ам-Гъл. Първата от двете части на The Hobbit е с премиерна дата 14 декември 2012 г., а освен Маккелън и Съркис, в ролите си от трилогията Lord of the Rings ще се завърнат Кейт Бланшет, Орландо Блум, Илайджа Ууд и др.

Сподели.