Елена Кузмова отпадна от „Фермата“ след красив дамски дуел

Pinterest LinkedIn +

Финансистката не подреди правилно точките в битките и беше отстранена с 8 на 2 от спортистката Валерия Дочева

Красив дамски дуел, който показа, че уважението, честта и спортсменството са по-важни от всичко, се разигра във „Фермата“ по bTV в събота вечер. Съперничките на арената демонстрираха както огромно желание за победа, така и силна съпричастност една към друга.

След серия от трудни битки финансистката Елена Кузмова отпадна, победена от по-младата и по-пъргава треньорка по художествена гимнастика Валерия Дочева. „Бъдете добри, грижете се един за друг и се обичайте. Оставете на заден план дребните неща и битовизмите, нека те не ни определят като хора“, каза тя, след като падна с 2 на 8.

Конкурентките от отборите „Стари герои“ и „Нови надежди“ се изправиха една срещу друга, отлично подготвени за предстоящото изпитание. Валерия, която е ветеран от предаването, е побеждавала на арената в третия сезон. Елена пък триумфира в тазгодишното приключение срещу рускинята Альона Михайлова.

Напрегнати, но и нетърпеливи да премерят сили, участничките се хвърлиха в първата битка - коване на дъсчен мост. Още с първия удар Валерия нарани ръката си с чука, но болката не я сломи. И тя, и Елена продължиха смело напред, като ту едната, ту другата имаше лек превес. Треньорката по художествена гимнастика обаче успя да задържи перфектно темпо, показа увереност и сила и взе победата.
Във втората битка - разплитане на въже и стрелба с голяма прашка - опонентката й успя да си върне и позициите, и самочувствието. Елена демонстрира блестящ мерник при свалянето на дървени кубчета и с време малко над 12 минути се оказа два пъти по-бърза от Валерия, която изостана заради десетки неточни изстрели.

Последва сблъсък за ловкост, издръжливост, сила и концентрация. Конкурентките се състезаваха в освобождаването на въже от дървени стълбове и рязането на греда. Като втори дуелист Елена имаше право да определи точките в битките и даде висок брой на този сблъсък, с надеждата че ще се представи по-добре. Преценката й обаче се оказа грешна. За разлика от нея спортистката се справи отлично с отмотаването на въжетата, раздвижи ги като ленти от художествената гимнастика и победата й не закъсня.

Преди финала съперничеството на Валерия и Елена неочаквано отстъпи на съпричастност. След като изгледаха видеопосланията от своите близки, двете се трогнаха до сълзи, прегърнаха се, дадоха си кураж и обявиха, че нямат лоши чувства една към друга. А водещите на „Фермата“ Иван Христов и Андрей Арнаудов коментираха, че това се случва за пръв път в историята на предаването.

Емоционалният градус се вдигна още повече в четвъртата битка, която се оказа и последна. При проверката на знанията от "Алманаха" Валерия поведе. След като опонентките не можаха да дадат верен отговор на последният въпрос, гимнастичката запази предимството си и така не само отчете поредния триумф, но спечели и дуела.

Освен че запази мястото си в приключението, тя донесе важна точка на отбора си „Стари герои“, която го изстреля пред конкурентния „Нови надежди“.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.