Електрически тротинетки: Нова градска мода или возила с куп предимства

Pinterest LinkedIn +

Натовареното ежедневие не ни дава много възможности да обърнем внимание на важните неща в живота. Все повече хора започват да ориентират битието си възможно най–целесъобразно и в хармония с природата.

Пандемията, пред която сме изправени, доказа категорично колко много вредим на заобикалящия ни свят. Само за около два месеца редица световни градове, известни със своето сериозно замърсяване на въздуха, ни изненадаха с обнадеждаващи данни. Оказа се, че въглеродните емисии са спаднали над 50%.

Представете си, какво ли ще е влиянието на намаленото използване на превозни средства в дългосрочен план?

А каква е ползата за нас?

Като разумни същества, населяващи земята, ние реално й вредим най-много. А подобрението на климатичните условия и намаляването на парниковите газове би се отразило благотворно, отново на самите нас. В добавка на това, биха могли да се възобновят загиващи екосистеми и да се опази крехкият живот на останалите организми.

Как можем да допринесем за подобряване на обстановката?

Ако само една трета от населението замени своите автомобили с електрически тротинетки това би обърнало процеса. Наистина ли ви е нужна кола? По колко време на ден губите в задръствания? А нервите, които изразходвате?! Ако работата или хобито ви го позволява, възползвайте се от предимството на електрическата тротинетка. Повечето големи градове обърнаха специално внимание на въпроса и подобриха инфраструктурата с цел подкрепа на активното спортуване и алтернативните начини на придвижване.

Използването на заместващи автомобилите средства представлява чудесен вариант да избегнете градския трафик и наред с това да се забавлявате. Активното движение на въздух винаги е тонизиращо.

Ако се тревожите, че ще отнема далеч повече време, вероятно грешите. Тротинетките на ток осигуряват постигането на скорост от порядъка на 30–40 километра в час (не забравяйте и законовата разпоредба, която позволява не повече от 25 км/ч).

Вие колко вдигате с автомобила си? Дори и да ви се иска повече, градските условия и ограниченията на скоростта често не ви позволяват да достигнете и граничните, разрешени стойности.

Лекота и удобство

Повечето от моделите са пригодени не само за удобно транспортиране на хората, но могат да се пренасят с лекота, когато се налага да ги прибираме в жилище, офис или друго помещение. И това не е за пренебрегване. За разлика от леката кола, двуколесното возило няма заключване и аларма. Сигурният начин да опазите новопридобитата си скъпоценност е да я вземете със себе си. Много удобно, нали!

А приятната екстра е, че забравяте за ежедневното лутане в търсене на свободно паркомясто. Пестите и средства, защото в допълнение – няма да ви се налага да плащате за паркинг. Като изключим и горивото, още с покупката на симпатичното возило вие сте направили изгодна инвестиция и сте икономисали значителна сума.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.