Еко инициативата "Моят зелен град" вече стартира

Pinterest LinkedIn +

Доброволци ще отбележат юбилея на инициативата "Моят зелен град", чието десето издание стартира в Русе на 1 септември, с различни екологични събития в 18 населени места в страната.

Тази есен в рамките на инициативата ще бъде осъществени дейности по залесяване, почистване, обновяване и облагородяване на местно ниво, които да покажат, че грижата за околната среда е ангажимент на всеки от нас.

Банкя, Бели Извор (област Враца), Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Костинброд, Клисура (област София), Местност "Бакаджика" (област Ямбол), Плевен, Пловдив, Русе, Самоков, Силистра, Стара Загора, Търговище и Хасково са населените места, в които доброволците ще дадат своя принос към природата.

Целта на кампанията е да популяризира грижата за околната среда. През годините в "Моят зелен град" се включват редица неправителствени организации, партньори и доброволци. През 2015 г. бе засадена и първата гора на инициативата в Банкя, а през 2016 г. парк "Витоша" стана дом на втората гора на "Моят зелен град", състояща се от 350 дръвчета, засадени на 3 дка обезлесена площ вследствие на щетите, нанесени от корояд.

Миналата година, за първи път като част от инициативата беше осиновена първата гора, която се състои от 1 050 млади яворови дръвчета, разположени на територия от 3 дка по пътя на "Алея на билките" във Витоша.

Основни партньори на тазгодишната еко кампания отново ще бъдат "Югозападно държавно предприятие", благодарение на което беше реализирано осиновяването на първата гора на инициативата, и Регионална дирекция по горите – София. 

Сподели.