Efirbet проучване: Как eSports стана любим спорт на дамите?

Pinterest LinkedIn +

В Efirbet съвременните любители на спортните залози могат да получат не само практични и детайлно анализирани ревюта на големи букмейкърски компании, но и да се запознаят с интересни новини и статистики от хазартната индустрия. Така например, наскоро в платформата Efirbet бе коментирана връзката между електронните спортове и женската аудитория на спортните залози. В това проучване става ясно, че дамите, регистрирани в Bwin, все по-често включват eSports събития в своите електронни фишове.

Възможно ли е дамите да са напреднали толкова много, че от залози на стандартни дисциплини директно да са преминали към специализирани електронни спортове? Как се стигна до там, че жените да започнат толкова масово да залагат на eSports? Ето няколко обяснения според наблюденията на експертите по спортни залози и букмейкъри eSports.

Дамите стават все по-добри в спортните залози

Ето защо класическите маркети от футболния свят и тенис корта вече не могат напълно да ги задоволят. Като всеки напреднал в дадена материя, и жените сред залагащите търсят по-нестандартни и различни опции за своята активност. В действителност, дамите в индустрията нито са малко, нито са неопитни. Те отдавна изравниха сили и възможности с мъжете. На практика, точно както мъжете се ориентират към електронните спортове през последно време, така го правят и жените.

Жените винаги намират пролука, когато ситуацията сякаш е безалтернативна

С други думи, дамите добре забелязаха, че по време на пандемична обстановка, когато светът е спрял, а с него и спортният свят, все пак има на какво да се залага. Жените се ориентираха веднага, че все пак има и опции като електронни спортове. Разбира се, за някои от тях беше странно да залагат на видеоигри, но според проучването на Ефирбет, те са се представяли доста добре или поне бързо са влезли в същината на новата материя.

Според някои анализатори, жените отдавна познават електронните спортове

Сигурно се чудите как толкова бързо дамите са се ориентирали в света на eSports. Някои специалисти твърдят, че жените отдавна са наясно с тях. Може и така да е, особено вземайки на предвид факта, че мъжете в България по принцип са познати като големи геймъри. Много дами от години са свидетели на видеоигри и техните правила. Защото мъжете им са ги играли. И защото нерядко са се ядосвали, че половинките им си „губят времето“ в Dota, Fifa, CS Go и така нататък.

А според други експерти, жените не разбират от спорт освен ако не е електронен

Някои анализатори пък изтъкват презумпцията, че в повечето случаи жените не си падат по спортовете и дори не ги разбират, и поради това предпочитат да залагат на електронни спортове. Това е малко спорна тема, но е факт, че футболът е по-близка до мъжете игра. Подобни мнения можем да изразим и за много други спортни дисциплини, предпочитани за залози – баскетбол, бойни изкуства и други. Ето защо дамите предпочитат да не рискуват и да залагат на нещо друго, напълно различно от спорта, а именно на електронни спортове.

При всички случаи дамите ще продължават да се доказват в света на спортните залози, включително и на eSports събития, най-малкото защото все още са подценявани в тази дейност. Все по-ярко обаче се забелязва, че жените никак не се представляват зле в този сектор от хазартната индустрия. Със сигурност, в бъдеще ще станем свидетели на още по-сериозна и здрава връзка между жените и спортните коефициенти, както и между дамската аудитория и най-трудните стратегии за залози и комбинации от пазари.

Сподели.