Edguy - Rocket Ride (CD Ltd. digipack)

Pinterest LinkedIn +

"Rocket Ride" e 10-тото студийно издание на една от най-силните немски метъл банди, за която някои вярват, че скоро ще премаже Helloween като валяк. То съдържа 12 композиции, плюс един бонус трак - хоровото парче "Fucking With Fire", и още с появата си влезе в топ 10 на официалните чартове на Германия и Швеция.

"Този албум е продуциран, записан, миксиран и мастериран от Sascha Paeth в скандалното Gate Studios във Wolfsburg", разказва за "Rocket Rid" Tobi Sammet - фронтмен на групата и автор на предстоящата й биография "They Are Rockstars But Who Cares?!"
 
"За пръв път записвахме едновременно и барабани, и бас, и ритъм китари в едно помещение (което отдавна не се практикува, освен ако не си AC/DC, а годината е 1979).
 
Всичко е записано на аналогова 2-инчова лента, а по-късно прехвърлено на дигитален носител. По този начин заради компресията получихме по-топлo, но все така мощно и дълбокo звучене.
 
Доста време прекарахме в експериментиране със звука. Преди записвахме всички песни във Fulda, изпращахме ги във Финландия и си ги получавахме обратно, вече миксирани от някой друг. Сега обаче за щастие разполагахме със Sascha, който следеше всичко от началото до края и ни помогна да организираме и запишем нещата както трябва, за да постигнем възможно най-добрия саунд.
 
Sascha даже разшири студиото с още едно помещение с допълнително оборудване само за миксирането и мастерирането. "Rocket Ride" е първата продукция, миксирана във въпросното "Studio B", и когато се заслушаме в резултата, вярваме, че Sascha ще постави нови стандарти с работата си в това студио.
 
 
Записването и миксирането на всяка песен поотделно, вместо да използваме общ модел или една и съща настройка за всички парчета, е сигурен признак, че всяка песен в техническо отношение е в най-добрата си форма, а звукът й пасва перфектно. Това е и причината да има такова звуково многообразие в албума. Смело заявяваме, че направихме албум, какъвто малко групи биха дръзнали да направят, но в края на краищата най-ценното в него е, че е възможно най-едгайски. Насладете се на реактивния полет..."
 
Edguy започват като гимназиална група през 1992 година и свирят традиционен метъл, най-вече защото не долюбват гръндж вълната, радваща се на световна известност по онова време. Четиринайсетгодишните приятели правят първите си стъпки, като свирят кавъри на песни от любимите си изпълнители Deep Purple, Kiss, AC/DC и Iron Maiden, но скоро започват да работят върху свои парчета.
 
Пет години по-късно, след безбройни опити да привлекат вниманието на някоя звукозаписна компания, AFM Records най-сетне дава на Edguy шанс да се докажат. Между 1997 и 2003 година Edguy издават пет студийни албума, всеки от които е по-добър от предишния, и бандата събира все повече и повече фенове. Свежият, пиперлив дух на Edguy, както и чаровният им вокалист Tobias Sammet - неизбежната напаст - бързо вдигат рейтинга на групата и само след няколко години Edguy са обявени за най-голямото шоу-събитие на сцена.
 
"Mandrake", издаден през 2001 година, се превръща в Големия хит на бандата - албумът влиза в топ 20 в няколко европейски класации и става поводът за първото голямо турне на Edguy като хедлайнери, обхванало 23 страни на четири континента. Турнето отнема цяла година, а групата жъне успехи по целия свят.
 
Траклист на "Rocket Ride" (лимитирано издание)
 
1. Sacrifice
2. Rocket Ride
3. Wasted Time
4. Matrix
5. Return To The Tribe
6. The Asylum
7. Save Me
8. Catch Of The Century
9. Out Of Vogue
10. Superheroes
11. Trinidad
12. Fucking With Fire *
13. Land Of The Miracle (live)
 
У нас албумът се издава от WIZARD, представител за България на NUCLEAR BLAST
Сподели.