EA убива онлайн версиите на Burnout Revenge и още 10 игри

Pinterest LinkedIn +

Онлайн мултиплеър поддръжката на 11 заглавия, издавани от Electronic Arts, ще бъде преустановена безвъзвратно на 13 април, информира компанията, посочвайки стандартната причина – влагането на средства и човешки ресурс в тях са нерентабилни предвид броя на феновете им, а и повечето от тях са доста стари и имат по-нови версии.

EA извършва подобни "съкращения" периодично, като миналата година бяха спрени "животоподдържащите системи" на над 30 заглавия.

Сега към тях ще се присъединят BOOM BLOX Bash Party за Wii, Burnout Revenge за Xbox 360, EA Create за PC, PlayStation 3, Wii и Xbox 360, EA Sports Active 2.0 за PlayStation 3, Wii и Xbox 360, EA Sports Active NFL Training Camp за Wii, FIFA 10 за PlayStation Portable и Wii, The Godfather II за PC, PlayStation 3 и Xbox 360, MMA за PlayStation 3 и Xbox 360, Need for Speed ProStreet за PlayStation 3 и Xbox 360, The Saboteur (преустановява се достъпа чрез The Midnight Club) за PlayStation 3 и Xbox 360 и Spare Parts за PlayStation 3 и Xbox 360.

Две седмици по-рано – на 31 март, ще бъдат спрени сървърите и на три мобилни заглавия - Fantasi Safari за iPad, iPhone и iPod touch, Ghost Harvest за iPhone и издадената едва през февруари т. г., но комерсиално напълно неуспешна Battlefield 3: Aftershock за iPad, iPhone и iPod touch.

Сподели.