EA: 1.7 млн. души играят Star Wars: The Old Republic

Pinterest LinkedIn +

Броят на потребителите, закупили абонамент за масовата онлайн мултиплеър ролева игра Star Wars: The Old Republic, е достигнал 1.7 млн., обявиха издателите на заглавието, разработвано от BioWare - Electronic Arts. По данни на компанията за изминалия период от издаването на играта на 20 декември 2011 г. до сега от нея са изкупени два милиона копия.

Star Wars: TOR вече влезе в книгата на Гинес с няколко рекорда, ставайки първата MMO игра с над 1 млн. платени регистрации за три дни и над 200 000 озвучени реплики. Смята се също, че това е най-скъпата ентъртейнмънт продукция на всички времена с направените до момента инвестиции от порядъка на $200 млн., като разработката и далеч не е приключила.

В момента BioWare работят по редица нововъведения в геймплея и сценария на играта, които ще бъдат интегрирани в нея съвсем скоро. Освен за SWTOR, Electronic Arts актуализираха данните за продажбите на другите си бестселъри - Battlefield 3, FIFA 12 и Madden NFL. И хитовият FPS на DICE, и FIFA 12, обявена преди по-малко от месец за най-бързо продаваната спортна игра на всички времена, са преминали границата от 10 млн. изкупени копия, а по-популярната в САЩ Madden NFL – от 5 млн. копия.

Финансовият доклад на EA включва още данни за Origin – отговорът на компанията на най-популярната дигитална платформа в последните години - Steam. Малко повече от седем месеца след старта й, регистрираните потребители на Origin наброяват 9.3 млн., а общият размер на приходите, генерирани от продажбите на заглавията на EA в дигитален формат, е надхвърлил $100 млн. 

"Последното тримесечие ни донесе рекордни приходи. Увеличихме пазарните си дялове както в Европа (с 3% до 20%), така и в Северна Америка (с 1% до 17%)", казва се в изявлението на EA.    

Сподели.