Две нови попълнения в каста на новия Джеймс Бонд

Pinterest LinkedIn +

Две нови попълнения в актьорския състав на 23-ия филм за Агент 007 - Skyfall, обявиха продуцентите на лентата, до чиято премиерна дата остава точно една година.

Това са британската актриса Хелън Макрори (Helen McCrory), чието име се свързва най-вече с превъплъщението й в смъртножадната Нарциса Малфой от последните два филма за Хари Потър (Harry Potter and the Half-Blood Prince и Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 и 2), и шведският актьор Ола Рапас (Ola Rapace), чието име не случайно съвпада с това на Нууми Рапас (Noomi Rapace - Лизбет Саландър в оригиналните кино и телевизионни адаптации на романите от трилогията Millennium и един от главните персонажи в предстоящия Prometheus на Ридли Скот).

Ола Рапас е бивш съпруг на Нууми, с която има 6-годишен син и с която се разведе през 2010 година. Участието в Skyfall е първата му по-значима англоезична роля (втора след мимолетната му поява в Rancid), а в какви отношения ще е героят му с персонажа на Даниел Крейг (Daniel Craig), който участва в американската версия на първия филм от Millennium - Män som hatar kvinnor (The Girl with the Dragon Tattoo), предстои да бъде обявено.

Самият Крейг, който ще влезе в образа на Агент 007 за трети пъти, квалифицира Skyfall като "Бонд с главно Б". Според режисьора на продукцията, Сам Мендес (Sam Mendes), в нея ще има големи количества екшън, но и "емоционален контекст".

Сред останалите имена в актьорския състав на филма са Джуди Денч в ролята на М, Хавиер Бардем като големия враг на Бонд, Наоми Харис, Беренис Марло и Албърт Фини.

Снимките на Skyfall започнаха на 7 ноември, а сред локациите, на които ще бъдат издигнати снимачни площадки, са Истанбул, Шанхай и Лондон.

Сподели.