Двe мощни и лесни за използване ретуш приложения за вашия iPhone

Pinterest LinkedIn +

Замислете се – какъв тип снимки щракате най-често с вашия iPhone? Ако разровите галерията си, 100% ще установите, че най-голям дял се пада на портретите – на ваши приятели, роднини, на гаджето ви.

Естествено, една голяма част от тези снимки са предназначени за споделяне, но сами знаете колко са суетни повечето хора и колко чувствителни са (особено ако са от женски пол) към начина, по който са "излезли" на съответната фотография. Особено пък ако знаят, че тя ще се споделя онлайн и ще я видят стотици, може би хиляди Facebook или Google+ потребители.

Точно затова определено имате нужда от фото приложение за портретни снимки, което да прави бързи корекции и ретуш в реално време, т. е. да ви гарантира, че на всяка фотография, която щракнете, близките и любимите ви ще изглеждат максимално добре.

Разбира се, в Apple Store ще откриете маса такива приложения, но ние бихме искали да насочим вниманието ви конкретно към две, които по наше скромно мнение са сред най-добрите.

Първото от тях - Beauty Box - е с по-малко възможности, но има голямото предимство да е напълно безплатно за сваляне. След като го инсталирате, то ще поиска да уточните приблизителната възраст на вашия модел, както и да определите нивото на комплексност на кожата на лицето му, за да може програмата да селектира правилните алгоритми за корекция.

Оттам нататък прилагането на съответния ретуш е въпрос на едно докосване на екрана. Базовите опции на Beauty Box като цяло вероятно ще са достатъчни за повечето хора, но ако случайно почувствате нужда от повече креативна свобода, можете да отключите набор от допълнителни филтри срещу 3,99 долара.

Другата подобна апликация – Facetune е доста по-мощна и интуитивна за използване, но за разлика от Beauty Box е платена – струва 2,99 долара. Принципът му на работа е подобен, но приложението включва набор от вградени инструменти като специални четки за избелване на зъбите, изглаждане на бръчки, подобряване на дребни детайли и много други.

Освен това Facetune включва възможности и за локална корекция на части от изображението, а не на цялата снимка, което позволява много по-фини опции за ретуш.

След като приключите с първоначалните (груби) корекции, можете да изберете един от множеството креативни филтри, които да придадат завършеност на ретуширания портрет и с едно докосване на дисплея да го споделите в любимата си социална мрежа или да го експортирате към друг iOS базиран фото редактор.

Сподели.