Duran Duran, Snow Patrol, Паоло Нутини и Stereophonics откриват Олимпийските игри

Pinterest LinkedIn +

Duran Duran, Snow Patrol, Паоло Нутини и Stereophonics ще споделят една и съща сцена на 27 юли – деня на откриването на XXX Летни олимпийски игри в столицата на Обединеното кралство, което е и поводът за провеждането на събитието в Хайд Парк, Лондон.

Церемонията по откриването на London 2012 ще бъде предавана на живо на гигантски екрани в паузите между сетовете на отделните групи, всяка от които ще представя по една страна от Обединеното кралство.

Произлизащите от Бирмингам Duran Duran, продали над 100 млн. копия от записите си през последните 34 години, ще представят Англия; 25-годишният Паоло Нутини, чийто дебютен албум These Streets (2006) прекара рекордните 196 седмици в британския чарт – Шотландия; оглавилите UK Top 40 с пет от седемте си албума Stereophonics – Уелс, а пробилите преди девет години с дебютния си албум (Final Straw) Snow Patrol – Северна Ирландия.

По-рано тази година бе обявено, че подобен концерт ще се състои на 12 август по повод закриването на Олимпийските игри. В него ще вземат участие Blur, New Order и The Specials.

Сподели.