Дует “Мания” на международния конкурс “ Universetalent 2004”

Pinterest LinkedIn +

На 6 ноември 2004 г. в Прага /Чехия/ ще се проведе VІ-ия международен конкурс за песен и изпълнител “ Universetalent 2004”. В него щe вземат участие 12 композиции, представени от изпълнители от : България, Сърбия и Черна гора, Словакия, Словения , Казахстан , Литва, Шри Ланка, САЩ, Полша, Малта, Ирландия и Чехия..

Сестрите Юлия и Даниела Петкови от дует “Мания” ще представят България в конкурсната програма. За участието си те са подготвили песента “Хладни очи”/ от едноименният втори албум на дуета/ на английски език.

През 1999 година, първата българска представителка в конкурса беше Десислава Добрева /ексвокалистка на бенда на Слави Трифонов/, през 2000 година бе най-успешното участие на наш изпълнител във феста - Георги Христов получи “Гран-при“ в конкурсите за изпълнител и песен. На “Universetalent”, Прага страната ни са представяли още Роберта и Стефан Митров.

В предстоящото издание на конкурса, освен статуетки за най-добър изпълнител и песен, ще бъдат раздадени и парични награди, съответно $2500 и $1500.

Мениджър на българското участие в “Universetalent” през годините, неизменно е Доно Цветков - директор на международния попфестивал “Откритие”, който тази година е член на журито заедно с директорите на фестивалите “Гласовете на Азия” /Казахстан/, Sunflower /Сърбия/, ”Кавън” /Ирландия/, ”Вилнюс”/Литва/ и с личности като: Майкъл Джей /автор на песни на Kylie Minogue, Celine Dion, Lara Fabian, Gloria Estefan, Джон Чапек/композитор на песни на Joe Cocker, Rod Stewart, Cher, Olivia Newton-John, Amanda Marshall, Diana Ross, Sheena Easton, Chicago, Toto, Manhattan Transfer и др.
Сподели.