AWAKE - БГ Таланти за октомври в конкурсa “БГ Таланти 2004”

Pinterest LinkedIn +

Група AWAKE с песента си “За нея”, станаха БГ Таланти за месец октомври в съвместния конкурс на БГ Радио и Jim Beam “БГ Таланти 2004”, чиято цел е да открива талантливи млади български изппълнители.
Четиримата музиканти - Иван (вокал), Мартин (бас китара), Теодор (ударни) и Александър (китара), свирят заедно от две години и половина в столични клубове (в «О!Шипка», «Swinging Hall» и «Джази»).

Трима от тях все още са студенти. Иван и Теодор следват тонрежисура и музика в Нов български университет, Сашо е студент в Лесотехническия университет, в специалност "Мебелно проектиране", а Мартин е завършил Художествената академия.

Момчетата, обаче, мечтаят да се качат на голяма сцена. “Това е и една от причините да изпратим свой запис в БГ Радио за конкурса БГ Таланти. Хората вече познават много от БГ Талантите от миналата година, а групите свирят на големи концерти и участват в музикални фестивали. Освен това много искаме да спечелим и китарата Gibson с Jim Beam дизайн, което вярваме, че ще стане”, не скриват амбициите момчетата от AWAKE.

Музикантите от групите Фронтеро и Free Style, които са БГ Таланти-те на тази година, вече имат своите ремикси и се радват на голяма популярност в ефира на БГ Радио.

Втора поредна година БГ Радио и Jim Beam търсят талантливи български музиканти чрез конкурса БГ Таланти 2004. Петима победители ще получат възможността да запишат своя авторска музика в професионално звукозаписно студио и да направят клубен ремикс с помощта на професионален D.J.

Парчето с най-оригинално звучене през 2004 ще бъде наградено допълнително от БГ Радио и Jim Beam с клип, а най-виртуозният китарист ще получи истинска китара Gibson.

Задължително условие за участие в конкурса “БГ Таланти” тази година е музикантите да не са издавали албум до момента, което ще даде възможност на по-широк кръг от млади талантливи музиканти от цялата страна да вземат участие. Адресът, на който могат да се изпращат демозаписите е: София 1000, П.К. 48.

Инфо: www.bgradio.net
Сподели.