Дуейн Джонсън и Джери Брукхаймър снимат кеч драма за NBC

Pinterest LinkedIn +

Една от най-големите телевизионни компании в САЩ - NBC, обяви, че е поръчала заснемането на пилотен епизод на нова драматична поредица, проследяваща развитието и бума на професионалния кеч през 80-те години на миналия век. Филмът, чиито герои ще бъдат измислени персонажи, се разработва от един от най-успешните продуценти на Холивуд - Джери Брукхаймър (Jerry Bruckheimer), през неговата компания Bruckheimer TV, която се асоциира предимно с хитовия франчайз "От местопрестъплението" (CSI).

Негов продуцент е една от най-големите звезди на WWE, Дуейн Джонсън (Dwayne Johnson, aka The Rock), известен с прозвището Скалата. Написването на сценария на епизодите е поверено на Брент Флечър и Сиймъс Кевин Фахи (Spartacus: Gods of the Arena), който ще партнира на Джонсън, Брукхаймър и Джонатан Литман и като изпълнителен продуцент на поредицата.

Определяни като "златната ера на кеча", през 80-те години на миналия век кечът започва да придобива огромна популярност не само сред публиката, посещаваща зрелищните мачове на звездите, но и сред телевизионната аудитория, която може да избира измежду все по-голям брой кабелни канали и е готова дори да си плаща, за да стане свидетел на случващото се на ринга.

По това време системата търпи сериозна трансформация, след като две национални компании поемат организационната дейност и разпространението на този спорт в свои ръце: World Championship Wrestling на Тед Търнър и World Wrestling Federation на един от най-дейните промоутъри по това време – Винс Макмахън.

Все още неозаглавената поредица е третият нов проект на Bruckheimer TV със сключен контракт за пилотен епизод през настоящия сезон. Другите два са драматичен сериен филм за най-елитната специална част във Военноморските сили на САЩ – на Военноморските тюлени (Navy SEALs), закупена от ABC, и епизодична поредица, която ще се излъчва по CBS.  

Сподели.