D.R.I. - Thrash Harder, или истинското празнично начало!

Pinterest LinkedIn +

Тангра Мега Рок наистина знаят как се празнува и определено знаят с кои траш великани да открият серията концерти по случай петия си рожден ден.

За много от нас срещата с легендарните кросоувър траш титани D.R.I. или Durty Rotten Imbeciles е мечта от детските години, когато Курт Брехт (Kurt Brecht), Спайк Касиди (Spike Cassidy) и компания бяха с дълги коси и гребени, маратонките им бяха с огромни езици, а на всяко новогодишно парти се пускаше Abduction и се изпотрошваха апартаменти.

Както се оказа, след концерта на 15 март в столичния клуб Mixtape5 е имало счупена глава, при това на момиче, като обезпокоителното е там, че повечето медии за пореден път няма да пропуснат да пишат и говорят за наркотици, агресия и какво ли още не, без дори да имат и най-малка представа за добрата стара траш забава.

Вероятно, когато вокалът на хюстънските ветерани призова хората да се избиват, някой търсещ сензации репортер би написал, че всички ние в залата сме самоубийствена секта, която, упоена от алкохол и наркотици, иска да съсипе младежта на България.

Наистина жалко, защото партито бе незабравимо, а извън някой разкървавен в погото нос, почти пречупените от куфеене вратове и болящите от викане гласни струни, на подобни концерти не може да ви се случи нищо лошо.

Още с първия незабравим риф от Beneath The Wheel, всички в Mixtape5 полудяха, а усмивки и умиление се изписаха на не едно брадато и дългокосо лице. От тази секунда до края на събитието, пред сцената имаше море от разгорещени тела, в което се вливаше й дъжд от такива, скачащи от сцената.

Макар и почти на преклонна възраст и позагубили някогашната си енергия, D.R.I. успяха да накарат няколко поколения траш и хардкор фенове да не спират да куфеят и да се блъскат в продължение на 2 часа в сета от 30 парчета, повечето от които безсмъртни класики като Acid Rain, Five Year Plan, Who Am I, Thrash hard.

Думите не стигат, за да се опише подобно преживяване и единствено тези, които бяха на концерта на 15 март и които са израснали с музиката на тази култова банда, могат да оценят магията на това събитие.

Истински приятно беше, че много субкултури като класически метъли с нашивки и кубинки, пънкове и хардкор фенове се забавляваха на едно олдскул шоу, което ни помогна, поне за един ден, да бъдем заедно и да видим мечтите си сбъднати, макар и 15 години по-късно.

Сподели.