"Довереникът на кралицата" разказва удивителната история на едно необикновено приятелство

Pinterest LinkedIn +

С "Довереникът на кралицата" тази есен ще се пренесете в кралския двор на Великобритания от края на XIX в. и ще станате свидетели на удивителната действителна история на приятелството между кралица Виктория (в ролята − носителката на "Оскар" Джуди Денч) и нейния млад индийски слуга Абдул Карим (в ролята − Али Фазал).

Когато Абдул Карим пристига от Индия, за да присъства на тържествата по случай Златния юбилей на кралицата, той изненадващо се превръща в любимец на Нейно величество. Докато тя поставя на изпитание нормите и протокола на една институция, с които се съобразява от десетки години, двамата заформят неочакван и предан съюз, който всички в домакинството на двореца се опитват всячески да саботират. Приятелството им се задълбочава, а кралицата започва да вижда един различен свят и благодарение на новата гледна точка тя започва да си връща човечността.

Адаптация по книгата на Шрабани Басу, "Довереникът на кралицата" е режисиран от номинирания за две награди "Оскар" ветеран Стивън Фрийърс (Измамниците, Кралицата), по сценарий на Лий Хол (Били Елиът). В ролите освен Джуди Денч и Али Фазал влизат още Майкъл Гамбън, Еди Изард, Саймън Калоу, Адел Актар, Рут Маккейб, Тим Пигот-Смит, Джулиан Уодъм, Оливия Уилямс, Фенела Уулгар.

"Довереникът на кралицата" ще бъде в кината на 29 септември 2017 г.

Сподели.