Double Fine са в Amnesia Fortnight! Феновете определят кои да са следващите им прототипи

Pinterest LinkedIn +

Всяка година в американското студио Double Fine, оглавявано от небезизвестния Тим Шафър, се провеждат т. нар. Amnesia Fortnight сесии – процес, при който хората, работещи в него, се разделят на отделни малки екипи за период от две седмици, през които създават прототипи за потенциални бъдещи проекти.

Заглавия като Costume Quest, Stacking и Iron Brigade (екс Trenched) възникват именно по този начин.

Тази година Amnesia Fortnight ще приключи с четири прототипа, избрани измежду 23 идеи за игри и то не от Шафър или някой друг, а от феновете на Double Fine. Всяка от 23-те идеи е илюстрирана в кратко видеоклипче, което може да бъде гледано на humblebundle.com/double-fine.

Която и от идеите да хареса (няма ограничение за броя им), даденият потребител може да гласува за нея, но не преди да инвестира в начинанието минималната сума от $1. Освен правото да даде своя глас вложението му гарантира и незабавен достъп до два стари Amnesia Fortnight прототипа – Happy Song и този на Costume Quest. Четирите идеи, които съберат най-много гласове, ще еволюират до прототипи.

Както при всички Humble Bundle кампании, и този път потребителите могат да избират как да разпределят сумата, която дават – какъв процент от нея да отиде за Double Fine, какъв – за организацията Child's Play и какъв – за Humble Bundle. Целият процес по създаването на прототипите ще бъде увековечен от 2PlayerProductions – студиото, отговорно за документалните филми за Double Fine Adventure и Minecraft.

Сподели.