Добрият пастир (The Good Shepherd)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 167'
Режисьор: Робърт Де Ниро
Сценарий: Ерик Рот
Участват: Мат Деймън, Робърт Де Ниро, Джо Пеши, Анджелина Джоли, Уилям Хърт, Алек Болдуин и други
Драма, трилър, със субтитри, английски, немски

Десет години след първоначалната си идея за "Добрият пастир" режисьорът Робърт Де Ниро успява да заснеме шпионския си трилър. Toва е вторият му собствен филм, след като през 1993 г. режисира "История от Бронкс". Продукцията е дело на истинска плеяда от холивудски знаменитости като се започне от Де Ниро, изпълнителния продуцент Франсис Форд Копола ("Апокалипсис сега") и се стигне до сценариста Ерик Рот, печелил Оскар за "Форест Гъмп" (1994).

Първоначалната идея на режисьора е била Леонардо Ди Каприо ("Титаник") да изпълнява главната роля, но след като той категорично отказва, тя е дадена на Мат Деймън ("Самоличността на Борн"). В останалия каст блестят имената на Джо Пеши ("Казино"), Анджелина Джоли ("Томб Райдър"), Уилям Хърт ("Сириана") и Алек Болдуин ("Авиаторът"). Заснета в четири различни държави, продукцията е струвала 85 млн. долара и е базирана на реални събития и хора, действали в зората на създаването на ЦРУ.

Едуард Уилсън (Мат Деймън) е млад и амбициозен студент в престижния университет Йеил, който мечтае за успешна кариера след дипломирането си. Качествата му на дискретен и здравомислещ човек му помагат да бъде приет в тайно общество, което от десетилетия определя политиката на САЩ. По идея на генерал Съливан (Робърт Де Ниро) е създадено ЦРУ, а за изграждането на структурите е назначен амбициозният Уилсън. Скоро той се жени за Кловър Ръсел (Анджелина Джоли), която е дъщеря на влиятелен сенатор. Кариерата на Уилсън се развива с бързи темпове и той е все по-отдаден на работата си, отколкото на семейството си и новородения си син.

"Студената война" между Америка и комунистическите страни, водени от Русия, е в разгара си, когато Уилсън става един от заподозрените, че е провалил тайна американска офанзива в Куба според данни, предоставени на Русия. Личното му разследване го сблъсква с най-големия му страх – дилемата да избира между дълга си към родината или да жертва собственото си семейство.


Официален сайт: http://www.thegoodshepherdmovie.com

Програма на кината


Сподели.