Добрата съпруга (The Good Wife)

Pinterest LinkedIn +

The Good Wife е един от най-успешните и награждавани адвокатски сериали през последните няколко години. Ако все още не сте попадали на него, заслужава си да му отделите време. Не само защото е продуциран от Ридли Скот (Ridley Scott), но и заради интересните случаи и брилянтното изпълнение на Джулиана Маргулис (Julianna Margulies).

Представете си съвършеното семейство. Прекрасни деца, успял съпруг и една наистина много добра съпруга. Сега си представете как си всичко това рухва за секунди.

Едно от многото качества на The Good Wife е завладяващото начало. Още с първия си епизод сериалът постига всичко, към което една телевизионна поредица може да се стреми - задържа вниманието ви, изненадва ви, успява да ви накара да си задате въпроса "Какво ще стане после?" и, последно по ред, но не и по важност - основният персонаж печели симпатиите ви. Фактът, че поредицата се радва на успех вече четири поредни сезона, е достатъчно доказателство, че създателите й са успели да постигнат всички споменати неща не само в пилотния епизод.Историята:

Действието на The Good Wife е съсредоточено около Алиша Флорик (Джулиана Маргулис), която много дълго време е била добра съпруга, пренебрегвайки собствената си кариера в името на семейството. Когато съпругът й (Крис Нот) е вкаран в затвора след грандиозен публичен скандал и обвинения в корупция и изневяра, Алиша трябва да се справи не само с шока от разкритието, но и с отглеждането на двете си деца.

Единственото решение е да започне работа отново и тя се връща към адвокадската си кариера. Освен че ще трябва да се докаже в работата си, Алиша ще се сблъска и с доста предизвикателства в личния си живот.

Идеята:

The Good Wife е създаден по идея на Мишел Кинг (Michelle King) и Робърт Кинг (Robert King), работили заедно и над друг правен сериал (In Justice). Идеята за създаването на сериала е провокирана от множеството политически скандали през последното десетилетие. Епизодите проследяват едновременно последствията от скандала и промените в живота на Алиша и отделни правни казуси, различни във всеки епизод.

В началото изпълнителни продуценти на сериала са Ридли Скот (Ridley Scott) и Тони Скот (Tony Scott). Поредицата е съвместна продукция на Scott Free Productions и CBS Television Studios.Началото:

The Good Wife стартира през септември 2009 година по CBS. Първоначално е планирано първият сезон да се състои от тринадесет епизода, но впоследствие той е разширен до двадесет и три. Поредицата се радва на значителен зрителски интерес и е номиниран за Primetime Emmy в категорията за най-добър драматичен сериал. У нас поредицата започва да се излъчва първо през 2010 година по Hallmark Channel, а през 2011 година и по TV7, дублиран на български.

Героите и звездите

Добрата съпругаРолята на Алиша Флорик е поверена на очарователната Джулиана Маргулис (Julianna Margulies), която феновете със сигурност познават от хитови сериали като ER (Спешно отделение) и The Sopranos. Изпълнението й в The Good Wife донася на Маргулис награди Златен глобус, Primetime Emmy и Screen Actors Guild Awards.

Алиша Флорик е прекарала твърде много години в ролята на добра съпруга и след скандала, който става причина съпругът й да влезе в затвора, тя се оказва в началото на кариерата си. След като с помощта на своя приятел и състудент Уил започва работа в известна адвокатска кантора, тя постепенно ще трябва да си извоюва мястото, което наистина заслужава. Въпреки че е изключително талантлив адвокат, тя се сблъсква с множество трудности както в кариерата, така и в личния си живот.

КолегитеДжош Чарлс (Josh Charles), когото вероятно сте гледали във Four Brothers и In Treatment, е в ролята на Уил Гарднър. Приятел на Алиша от университета, Уил е съдружник в адвокатска кантора. Той й помага да започне работа, а първоначално приятелските му отношения с Алиша постепенно започват да се развиват в друга посока.


Арчи Панджаби (Archie Panjabi) е британска актриса, която може би свързвате с филмови заглавия като Bend It Like Beckham и отличения с "Оскар" The Constant Gardener. На нея е поверена ролята на Калинда Шарма - частен детектив, чиито услуги използва правната фирма, в която Алиша работи. Двете работят заедно още над първия случай, поверен на Алиша и постепенно се сприятеляват. За ролята си в The Good Wife Панджаби е отличена с награда Еми.   


Кристин Барански (Christine Baranski), която феновете на сериали познават от заглавия като Ugly Betty и The Big Bang Theory, е в ролята на Даян Локхарт, един от съдружниците във фирмата, в която работи. Даян харесва Алиша не само заради личните й качества и подход, но и заради връзките й.

СемействотоРолята на Питър Флорик, съпругът на Алиша, оттеглил се от поста на си на главен прокурор, след като е замесен в публичен секс скандал и обвинен в корупция, е поверена не на кого да е, а на Крис Нот (Chris Noth). Двукратно номинирният за Златен глобус Нот е безспорен любимец на телевизионната аудотория, известен с ролите си в хитови сериали като Sex and the City, Law & Order: Criminal Intent и Titanic: Blood and Steel.

Децата на Алиша и Питър - Зак и Грейс - първоначално трудно се адаптират към настъпилите в живота им промени, свързани с преместването им от луксозната къща в апартамент в предградията, с ново училище и най-вече с факта, че баща им е в затвора. Ролите са поверени на Греъм Филипс (Graham Phillips) и Макензи Вега (Makenzie Vega). 

Сподели.