Днес и утре в НДК се провежда най-голямото изложение на българско изкуство на открито

Pinterest LinkedIn +

На 26 и 27 септември, през целия ден ще можете да се насладите на ARTCO19 EXPO, в НДК – платформа А6. В това изложение ще можете да видите произведенията на 96 художника, а за 70 специално избрани картини ще може да се наддава в първия по рода си търг за изкуство в България.

Днес, въпреки дъжда, изложението беше посетено от стотици хора, но организаторите довериха, че ако утре времето е по-добро, очакват повече ценители на Българското изкуство.

ARTCO19 EXPO

Това събитие е инспирирано от вече доста популярната фейсбук група, създадена от Петко Дурмана „Купи изкуство, подкрепи художник“, която стана първата по рода си българска „платформа“ продала стотици, а вече може би и хиляди картини, и други произведения на родни автори.

Самият той сподели пред Автора: „Нека да купуват, да купуват изкуство. Не виждам какво по-важно би могло да има в това сложно време. Това е чиста проба помощ за българската икономика, без дори да споменаваме естетичния и душевния аспект на тези невероятни произведения.

Тук можете да видите самите участници и техните творения. И не забравяйте утре да посетите изложението, последен ден е!

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.