Джоузеф Гордън-Левит и Томи Лий Джоунс в Lincoln на Стивън Спилбърг

Pinterest LinkedIn +

Звездата от Man in Black Томи Лий Джоунс (Tommy Lee Jones) и новият любимец на Кристофър Нолън - Джоузеф Гордън-Левит (Joseph Gordon-Levitt), ще се присъединят към двукратните носители на Оскар - Даниел Дей Люис (Daniel Day-Lewis) и Сали Фийлд (Sally Field), с първостепенни роли в новия проект на Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) - биографичната лента за Айбрахам Линкълн, която трябва да излезе по екраните в самия край на 2012 г.

Томи Лий Джоунс ще влезе в ролята на влиятелния републикански лидер и конгресмен от Пенсилвания Тадеус Стивънс - горещ поддръжник на аболиционизма и ключова фигура в създаването на законодателството, финансирало Американската гражданска война. Гордън-Левит, който се подготвя за снимките на новия филм за Batman - The Dark Knight Rises, ще се превъплъти в Робърт Тод Линкълн – първородният син на 16-ия президент на САЩ, който единствен от четирите му момчета надживява тийнейджърската възраст и впоследствие работи като адвокат в Министерството на войната.

Дей Люис и Фийлд, както вече бе съобщено, ще влязат в ролите на Ейбрахам Линкълн и неговата единствена съпруга – Мари Тод. Хал Холбрук, "адвокатът от Бостън" Джеймс Спейдър, Брус Макгил, звездата от "Спешно отделение" Глория Рубен и Джоузеф Крос са сред останалите актьори, които предстои да се присъединят към актьорския състав на Lincoln с второстепенни роли.

Снимките на лентата, в чиято основа е залегнал бестселърът на носителката на Пулицър Дорис Кърнс Гудуин - Team of Rivals, адаптиран от номинирания за Оскар Тони Къшнър, ще стартират наесен в щата Вирджиния.

Сподели.