Джос Уидън се завръща като режисьор и сценарист на The Avengers

Pinterest LinkedIn +

Новината, която всички фенове на Marvel вселената очакваха, вече е факт – Джос Уидън (Joss Whedon) ще оглави продължението на култовия блокбъстър The Avengers (Отмъстителите).

Макар на Comic-Con: San Diego Уидън да изрази несигурност относно участието си в The Avengers 2, сега става ясно, че той вече има подписан договор за режисьорското място на продукцията.

Все още липсва информация за продължението, но се предполага, че световната му премиера ще е през лятото на 2015 г., като филмът ще завърши втората фаза, планирана от Marvel Studios за вселената на The Avengers.

С вече излезлите до 2015 г. Thor: The Dark World, Ant-Man, Iron Man 3 и Captain America: The Winter Soldier, режисьорът, който си спечели неоспоримите овации както на критиката, така и на феновете, ще може да доразвие всеки от персонажите в The Avengers 2, както направи с първата част.

Освен за продължението на The Avengers, Уидън е подписал договор и за нов сериал, който ще тръгне по ABC и ще е ситуиран във вселената на Marvel. Много е вероятно това да е екшън поредицата, разказваща за някоя от тайните агенции като S.H.I.E.L.D и H.Y.D.R.A, като информация тепърва предстои да бъде обявена.

Сподели.