Джордж и Амал Клуни даряват 500 000 долара за оцелели при стрелби в училища

Pinterest LinkedIn +

Актьорът Джордж Клуни и половинката му Амал ще направят дарение в размер на 500 000 долара за марша на оцелелите при стрелби в училищата в САЩ. Звездната двойка също така ще се включи в събитието заедно със своите бебета близнаци.

Семейството обяви официално идеята си и каза, че е вдъхновено от учениците, организирали протест срещу оръжията. Така нареченият "Марш за нашите животи" е насрочен за 24 март във Вашингтон. Очаква под този надслов да се проведат събития и в Охайо, Ню Йорк и Флорида.

Бизнесменът и бивш директор на "Дисни" Джефри Каценберг също обяви, че дарява средства за инициативата.

В изявление до "Дейли мейл" той каза: "Съпругата ми аз сме горди да застанем рамо до рамо с тези смели лидери, които превръщат своята болка в действие. Ние заедно с Амал и Джордж Клуни ще се присъединим на 24 март към тези забележителни млади хора. Също така ще дарим за шествието 500 000 долара".

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.