Джо Пеши се забърка с мафията. Този път – наистина

Pinterest LinkedIn +

Носителят на Оскар Джо Пеши (Joe Pesci), чието име се свързва с класически ленти като Raging Bull, Casino и Goodfellas, е внесъл съдебен иск срещу продуцентите на предстоящия биографичен филм за прочутата гангстерска фамилия Готи по обвинение в неспазени клаузи от предварителния му договор за участие в продукцията и използването на образа му за реклама на заглавието.

Пеши настоява да му бъдат изплатени $3 млн. – сумата, за която се е договорил с Fiore Films, когато му е била предложена ролята на един от дългогодишните приятели на Джон Готи – Старши.

Адвокатът на 68-годишния актьор, който многократно е влизал в ролята на криминално проявен персонаж, включително член на мафията, твърди, че в последствие Fiore Films са предложили на клиента му три пъти по-нисък хонорар за друга роля – оферта, която той е отхвърлил, още повече че междувременно е наддал над 10 кг, за да се превъплъти достоверно в образа на Анджело Ругиеро, който умира в затвора през 2002 г.

В изявлението си във връзка с повдигнатото обвинение, Fiore Films репликират, че Пеши сам се е оттеглил от продукцията преди месеци. Въпреки това името на звездата от GoodFellas продължава да фигурира в кредитите на Gotti: In the Shadow of My Father в официалния сайт на компанията, наред с тези на Джон Траволта, Ал Пачино и Кели Престън, като изпълнителни на главните роли, и на Бари Левинсън – като режисьор. Последният замени Ник Касаветис – първоначалният избор за режисурата на лентата, чиито снимки трябва да стартират през януари 2012 г.

Сподели.