"Умирай трудно 5" с нов режисьор, руската мафия погна Джон Маклейн

Pinterest LinkedIn +

Четири имена преговарят за режисьорския пост на петия филм от култовата екшън поредица "Умирай трудно" (Die Hard), чийто рилийз е планиран за 2012 г., въпреки че продукцията тепърва трябва да попълни екипа си, а Брус Уилис - да потвърди окончателното си решение дали ще се завърне в ролята на неуязвимото ченге Джон Маклейн или не.

През февруари Twentieth Century Fox обявиха, че ще работят с американския кинематографист Ноам Мъро, изградил си репутация в Американската гилдия, режисирайки рекламни клипове. Единственият широкоекранен проект във филмографията на Мъро до момента е издаденият през 2008 г. Smart People с участието на Денис Куейд, Сара Джесика Паркър и Елън Пейдж.

В средата на юли стана ясно, че на Мъро е предложена режисурата на предстоящия 300: Battle of Artemisia. Приемайки да снима продължението на епичния блокбъстър, Мъро остави Die Hard 5 без режисьор и сега около проекта гравитират Джо Корниш (Attack the Block), Джъстин Лин (Fast Five), Никълъс Уиндинг Рефн (Drive, Bronson) и Джон Мур (Max Payne, The Omen, Behind Enemy Lines). За фаворит е считан Мур, на когото е казано, че само да реши, продукцията е негова.

Новината за оттеглянето на Мъро е съпътствана с първото разкритие относно сюжета на Die Hard 5, по който работи сценаристът Скип Уудс, чието име се свързва преди всичко с лентите X-Men Origins: Wolverine и Hitman. По неофициална информация, действието ще се развива в Русия, където Маклейн ще трябва да спасява не само собствената си кожа, но и тази на сина си.

Сподели.