Константин-Коцето, много екшън и смях в "Операция Шменти Капели" на Влади Въргала (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Помните ли прословутата реплика на Бойко Борисов - "Преди нас са крали, а сега се правят на шменти-капели"?! Едва ли предполагате, че именно тя е вдъхновила прочутия ни комик Влади Въргала за заглавието на първия му филм - "Операция Шменти Капели", който ще гледаме по родните екрани през есента.

Какво точно да очакваме, и самият шоумен предпочита да не конкретизира - "като ме питат дали е екшън или комедия, аз казвам исторически", разкрива в типичния си стил Въргала.

Факт е обаче, че продукцията е мега-амбициозна - сценарият е измислен още преди 10 години, а за да се захване с реализацията й, той залага апартамента и цялото си имущество, преди да намери и кой да спомогне допълнително за финансирането й.

За режисьор е избран Иван Митов, но на всички е ясно, че зад всичко ще застане именно Карамфилов - като сценарист, продуцент и дори част от каста й.

И като заговорихме за актьорския състав, той е някаква доста нетрадиционна сплав от доказани имена и такива, които едва ли сме очаквали да видим в киното. До Христо Шопов, Захари Бахаров, Малин Кръстев, Стефан Щерев, верният другар на Въргала - Август Попов, откриваме... попфолк звездата Константин-Коцето, който дебютира във филмово амплоа.

"Всички съм подбирал изцяло според типажите в лентата, осланях се на вътрешното си усещане", споделя Влади и допълва, че сюжетът на "Операция Шменти Капели" е провокиран от прехода у нас през 90-те.

Историята е на безработният учител по математика Цеко Цеков, който е "шамаросан" от всички възможни абсурди в българския начин на живот, преследван от службите за борба с тероризма и някъде по средата, принуден действително да се превърне в такъв. 

Както предполага и сюжетната линия, във филма, реализиран на цели 26 снимачни площадки, ще преобладават и впечатляващите специални ефекти, сред които хвърчащи във въздуха взривени автомобили, атентат в църква и куп престрелки.

Добрата новина е, че след няколко години прекъсване, "Операция Шменти Капели" бе завършен преди дни и шансовете да го видим по кината не са никак малки, още повече, че желаещи за разпространението му дистрибутори не липсват.

Спираме дотук и представяме официалния трейлър, който да покаже дали ще сте един от тези, които ще се разходят до салона, за да видят заслужавали ли са си всичките тези усилия.


Сподели.